Infiintare Firma Online-Pret Redus

Obiectivul nostru este de a oferi clienţilor noştri cele mai bune soluţii, sprijin şi asistenţă la problemele întampinate prin intermediul unor lucrări de înaltă ţinută profesională, calitatea acestora fiind asigurată de specialişti cu experienţă în domeniul financiar – contabil şi fiscal.

Infiintare firma online

Infiintare firma online

Pachet infiintare firma online standard

Costuri Suplimentare

Ce va oferim

Obligatiile clientului

Consultati si oferta PREMIUM , care ofera mai multe facilitati!

Cum platesc ?

Cum platesc ?

Întrebări frecvente despre infiintare firma online

Care este diferența dintre SRL și PFA?

SRL (societate cu răspundere limitată) este un tip de societate – o entitate de sine stătătoare, diferită de persoana/persoanele care o înființează și o conduc. Este o persoană juridică și răspunde pentru obligațiile sale în limita capitalului social.

PFA (persoană fizică autorizată) este un tip de întreprindere economică, nu o societate. PFA nu capătă statut de persoană juridică, ci este doar persoana fizică a titularului, autorizată să desfășoare o anumită activitate economică. Astfel, PFA răspunde pentru obligațiile sale cu toate bunurile personale.

Un SRL poate fi înființat de 1-50 asociați, poate avea un număr nelimitat de angajați și obiecte de activitate (coduri CAEN). Un PFA este înființat de către o singură persoană (titularul), poate avea maxim 3 angajați și 5 obiecte de activitate (coduri CAEN).

Citește mai multe despre diferența dintre SRL și PFA și cum să alegi firma potrivită pentru tine aici.

Cât timp durează înființarea firmei?

Echipa AnimConsult procesează actele și pregătește întregul dosar de înființare firmă în ziua în care ne trimiți actele solicitate. Din momentul depunerii documentelor la Registrul Comerțului, actele de înființare vor fi eliberate în 2-3 zile lucrătoare, acesta fiind termenul prevăzut de legislația în vigoare.

În cazul în care apar obiecții sau solicitări de clarificare din partea Registrului Comerțului, termenul se prelungește cu câteva zile, până la rezolvarea situației.

Pentru înființarea unui SRL ai nevoie doar de copia de buletin a asociatului (sau copiile de buletin ale asociaților daca firma va avea mai mulți asociați) și de copia documentului care atestă dreptul de proprietate asupra spațiului unde firma își va stabili sediul social.

Pentru înființarea unui PFA, pe lângă copia de buletin a titularului și a documentului care dovedește dreptul de proprietate asupra spațiului unde PFA-ul își va stabili sediul profesional, mai ai nevoie de acele documente care atestă pregătirea sau experiența profesională în domeniile de activitate vizate (diplome de studii, copie după cartea de muncă sau adeverință de la un angajator).

 

Costurile pentru înființarea unui SRL sunt compuse din:

 

– Taxele percepute de Registrul Comerțului pentru publicarea în Monitorul Oficial

– Taxe notariale pentru întocmirea unei Procuri pe numele consultantului ANIMCONSULT care te va reprezenta la Registrul Comerțului

– Capital social

Costurile pentru înființarea unui PFA sunt compuse din:

– Taxe notariale pentru întocmirea unei Procuri pe numele consultantului ANIMCONSULT care te va reprezenta la Registrul Comerțului

Ce trebuie să fac după înființarea firmei?

Odată finalizat procesul de înființare firmă, în funcție de tipul de firmă (PFA sau SRL), va trebui să te asiguri că îndeplinești toate condițiile legale pentru desfășurarea activității economice.

Imediat după înființarea unui SRL va trebui să îți găsești un contabil, să achiziționezi Registrul Unic de Control de la ANAF, să transformi contul de capital social într-un cont curent de persoană juridică, să achiziționezi un program de facturare și, dacă este cazul, să obții un cod intracomunitar de TVA de la ANAF. Mai multe despre obligațiile tale după înființarea unui SRL poți citi aici.

Echipa ANIMCONSULT iti poate oferi si serviciile contabile necesare.

În termen de 30 de zile de la înființarea unui PFA, va trebui să îți deschizi un cont în Spațiul Privat Virtual ANAF și să depui Declarația Unică cu datele estimative pentru anul în curs.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp